Uczniowie klas piątych na przedstawieniu

„Kiedy zależy Ci na czymś, to mocno w to wierz…”

… w oparciu o to przesłanie Teatr Moich Marzeń z Chorzowa przygotował spektakl muzyczny Niesamowita przygoda Passepartout i Phileasa Fogga.

19 listopada, dzięki wsparciu FUNDACJI PZU, uczniowie obu klas piątych mogli obejrzeć to barwne przedstawienie opisujące podróż dookoła świata w 80 dni przeróżnymi środkami transportu. Dżentelmeński zakład pomiędzy głównym bohaterem – Panem Foggiem a towarzyszami z londyńskiego klubu „Reforma” jest początkiem wyprawy, którą każdy chciałby przeżyć. Chęć poznania kultury i obyczajów innych narodów drzemie przecież w każdym z nas. Spektakl wyszedł naprzeciw tym pragnieniom!

Uczniowie z wielkim zainteresowaniem pozwolili się wciągnąć nie tylko w barwny świat podróży ale również mogli zachłysnąć się różnorakimi dźwiękami z pięknych piosenek wykonywanych przez aktorów. Owacji nie było końca. Wszyscy bawili się przednie.

Koordynator: Iwona Orczyk,                          Wychowawcy: Regina Niedźwiecka, Małgorzata Pamuła