Każdy może zobaczyć morze /2016/ – dzień 8

Sobotni poranek upłyną nam na zajęciach plastycznych. Tworzyliśmy układanki z puzzli, dorysować mieliśmy do nich wymyślone elementy. musieliśmy się wykazać pomysłowością i utworzyć oryginalny obraz. Później braliśmy udział w Międzypokoleniowym Turnieju Piłki Siatkowej. Kibicowanie tak nas rozweseliło, że później bawiliśmy się na balu przebierańców prezentując nasze umiejętności taneczne  i wokalne. Tradycyjnie po obiedzie udaliśmy się na plażę, gdzie budowaliśmy piękne budowle z piasku, graliśmy w gry i gimnastykowaliśmy się. Po kolacji odbyły się indywidualne rozgrywki w Tenisa Stołowego. Wieczorem zostaliśmy zaproszeni przez naszych znajomych kolonistów z Rosji na Festiwal Talentów „Minuta Sławy”, gdzie mieliśmy okazję podziwiać talenty recytatorskie, wokalne i artystyczne naszych wschodnich sąsiadów. Sobotni dzień zakończyliśmy cudownym spacerem nad morzem o zachodzie słońca a wracając do ośrodka zjedliśmy pyszne gofry i zapiekanki. Było super. Możecie nam zazdrościć.