VI Szkolny Charytatywny Koncert Talentów już za nami!

Szkolny Klub Wolontariatu i Fundacja „Przyjaciele Tarnowca” już po raz 6 zorganizowali Szkolny Charytatywny Koncert Talentów. Zaproszenie na wieczór 21 grudnia przyjęło wielu mieszkańców Tarnowca. Szkolny Koncert Talentów był znakomitą okazją ku temu, aby uczniowie mogli pochwalić się swoimi talentami i jednocześnie wspomóc zbiórkę środków finansowych dla naszych uczniów i absolwentów będących w trudnej sytuacji materialnej.

Wielu naszych uczniów ma talent wokalny. Zaśpiewali dla nas: Ewa Stosur z klasy 1A (piosenkę pt. „Bosy Pastuszek”), Mateusz Serek z klasy2 A (piosenkę pt. „Przyjaciel wie”). Pola Kosiba i Milena Duras z 3A (piosenkę pt.„Merry Christmas everyone”), Wiktoria Zardzielewicz i Jolanta Żmuda z klasy 5B (piosenkę pt.„HEARTBEAT”), Aleksandra Dyk z klasy 5A (piosenkę pt. Kolęda dla nieobecnych”), Dawid Szumiński także z 5A (kolędę pt. „W żłobie leży”) oraz Anna Jamróg z klasy 6A (która zaśpiewała piosenkę z repertuaru Eleni pt. „Maleńka miłość”).

Uczennica klasy 3A Weronika Chrząszcz wyrecytowała pięknie wiersz Józefa Czechowicza pt. „Zima”.

Szkoła w Tarnowcu ma roztańczonych uczniów. Tego popołudnia zatańczyli dla nas uczniowie przygotowani pod okiem wychowawczyni p. Urszuli Kupczyk z klasy 2B (Julia Więcek, Julia Stojak, Laura Strojny, Adrianna Drelicharz, Oliwia Wójcik, Klaudia Ratusznik oraz Mikołaj Ziewasz, Michał Sajdak, Jan Woźniak, Miłosz Więcek, Paweł Potempa zatańczyli Cocolate choco, Rednex, Holidays i Bimber). Wiktoria Draganik z klasy 5 A wraz z Martyną Kocoł zatańczyły w rytmie Hip- hop do piosenki „Ju ju on the beat mix”. Uczennice z klasy 5 B pod opieką p. Iwony Ostrowskiej przygotowały i zaprezentowały układ gimnastyczny. Jako MEGA – GIBKIE WYSTAPIŁY: Magdalena Chmura, Natalia Morawska, Róża Szczyrek i Julia Zaucha oraz Wiktoria Draganik. Wszystkich zachwycił Kamil Boda z klasy 6 A, który pięknie tańczy – razem ze swą partnerką Natalią Pańczyk zatańczył dla nas walca angielskiego, walca wiedeńskiego, Sambę oraz Jive’a. Następnie zatańczyły uczennice klas piątych Nikola Dudek i Dominika Ziaja.

Po raz pierwszy w trakcie naszego Koncertu pojawił się akcent kabaretowy. Rodzeństwo: Dominika, Marek i Karol Szczerba zaprezentowali scenkę z repertuaru kabaretu Smile pt. „Jajowar”.

Na naszym parkiecie odbył się także pokaz szermierki przygotowany przez p. Marcina Ochała. Z białą bronią wystąpiły: Anna Jamróg, Martyna Cholewa, Oliwia Gredys i Igor Latawski.

Liczne są wśród naszych uczniów talenty wirtuozerskie. Na flecie zagrała Zuzanna Drabek (utwór pt. „Kolorowy wiatr”), Magdalena Sondej, także z 3A, pięknie grała na gitarze („Walca e-moll” Ferdinando Carulli oraz kolędę „Gdy śliczna panna…”), Maciej Sondej z 5B, brat Magdy, zagrał wspaniale na skrzypcach („Fantazję rosyjską” Leo Portnoffa, kolędę „O gwiazdo betlejemska” oraz „Nie było miejsca dla Ciebie…”), Miłosz Surmacz z 5A na pianinie zagrał 3 utwory („Sneaky business”, „Halleluja” oraz kolędę „Mędrcy świata”) a Julia Stec z klasy 3A gimnazjum utwór pt. „Rondo”.

Cały nasz VI Szkolny Charytatywny Koncert Talentów poprowadziła Wolontariuszka ze Szkolnego Klubu Wolontariatu Nikola Majcher.

Wszystko co dobre, kiedyś się kończy. W sposób szczególny dziękujemy wszystkim wykonawcom za ich trud przygotowań i zapał w prezentacjach. Dziękujemy rodzicom i opiekunom wykonawców, którzy poświecili siły i czas, aby nasz Koncert mógł się odbyć. W sposób szczególny dziękujemy serdecznie wszystkim Państwu za obecność w budynku szkoły i za ofiarność. Podziękowania składamy również Szkolnemu Klubowi Wolontariusza, który przygotował ten Koncert. Mamy również nadzieję i plany, aby taki Koncert powtórzyć za rok. Już dzisiaj na niego wszystkich Państwa zapraszamy!

fotorelacja na www.zsptarnowiec.pl >>